Anasayfa / Hastalıklar ve Tedavileri / Yüz Bölgesinde Kalın Varis

Yüz Bölgesinde Kalın Varis

YÜZ  VENLERİNDE SKLEROTERAPİ

Özellikle gözlerin altında yeşil renkli geniş venler gözle görülebilir ve yüzde dikkat çekici, hoş olmayan bir görünüm oluşturabilir. Gözün çukuru altında bulunan fasiyal ven ya da diğer küçük venler genişleyerek bu variköz görüntüyü oluşturabilir.  Bu bölgedeki dokuların gözle bir  irtibatı yoktur. Tecrübeli ellerde çok ince iğne uçlarıyla bu damarlara skleroterapi çok başarılı  bir işlemdir.

 

Yüz VarisiGöz Çevresinde Damar Genişlemesi Tedavisi
Lazer ya da radyofrekans bu bölgedeki örümcek ağı şeklindeki telenjektazik venlerde ( gül lekesi veya kılcal damar çatlamaları) başarılı olabilmektedir.  Cerrahi teknikler ise ciddi skar oluşturmaktadır.Göze yakın bu varis benzeri toplar damarın genişlemelerinin tedavisi göze asla zarar vermez, tecrübeli ellerde güvenle kullanılabilir.
Gözün kenarında damarsal genişlemeler genellikle şakaklarda daha az olarak elmacık kemiği ile göz arasında olur. Nerede olduğunun tedavide bir önemi yoktur. Hepsi aynı yöntemlerle tamamen yok edilebilir. Hastalık olarak değerlendirilmez ama varis hastalığında kullanılan yöntemlerle tedavisi yapılır. Sorun göze yakın olsa da gözle ilişkisi yoktur.

Göz Çevresinde Damar Genişlemesi Hangi Bölüme Gider
Göze yakın olsa da göz hastalıkları uzmanının işi değildir, kalp damar cerrahisi uzmanlarının ilgilendiği bir konudur. Hastalık sınıfına sokulmadığı için devlet hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde yapılmamaktadır. Daha çok varis tedavisine yoğunlaşmış kliniklerde yapılmaktadır. Çok sık bir uygulama olmadığı için bu konuda tecrübeli cerrah sayısı da azdır. En fazla tedavi yapılan klinik altı şube ile hizmet veren idea kliniktir.

 

Hakkında Op. Dr. Oğuz Uğur

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi sonrası Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlık eğitimini İstanbul Dr. Siyami Ersek Hastanesinde tamamlamıştır. Konya Eğitim Araştırma Hastanesinde ve sonrasında Aksaray Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi ünvanıyla görev almıştır. Şu anda Kadıköy'de hasta kabul etmektedir.