Anasayfa / Hastalıklar ve Tedavileri / Bebeklerde Damar Beni

Bebeklerde Damar Beni

Hemanjiom

Damar beniHani bazen çocukların yüz ve diğer vücut hatlarında görüpte 2. defa bakmaya korktuğunuz bir hastalık Damar Beni hekimler arasında hemanjiom olarak bilinen bir vakadır. Aslında hepimizin yakından tanıdığı bir çoğunuzun vücudanda olan benlerden başkası değildir. Fakat onu böylesine farklı ve tehlikeli kılan ise büyüme riski taşıması, ve portakal büyüklüğüne ulaşabilmesidir. Yüz bölgesinde ortaya çıkan damar beni bebeğin gözlerini kapatmasına kör olmasına neden olabilmektedir.

Damar Beni Kimlerde Görülür?
Yeni doğan tüm bebeklerde hemanjiom riski bulunur. Anne babalar bu sorunu aklından çıkarmayıp çocuklarını gözlem altında tutmalı vücudunun her yerine bakmalıdır. Damar bulunan her yerde görülme riski olan hemanjiomlar öyleki karaciğerde bile olup onu ancak görüntüleme cihazları ile teşhisi mümkündür.

Anne Babalar Hemanjiom’u Tanımalı
Aslında korkmanıza bir sebep yok bilinçli bir şekilde takip etmeniz yeterlidir. Küçük bir şekilde ortaya çıkan damar beni ilk etapta takibe alınmalıdır. Çünkü 6 yaşına kadar kendiliğinden kaybolabilir, büyümeden öylece kalabilir yada tehlikeli olan ise büyüme eğilimi sürecine girebilir.

Hemanjiom Büyüme Eğilimi Gösterirse
Doğumdan sonra kaybolan damar beni herhangi bir şekilde tedavi vs gerektirmez. Fakat kaybolmayan ve büyüme eğilimine girenler içinse çok geç kalmadan korkup panik yapmadan tedavi sürecine başlamanız gerekir. Tedavisi mümkün olup her yerde yapan bulmanız biraz zordur. Biz idea klinik hemanjiom merkezi olarak tüm damar beni vakalarında hizmetinizdeyiz.

https://www.ideaklinik.com/hemanjiom-damar-beni.html

https://www.hemanjiomtedavisi.com

http://www.damarbeni.com

Hakkında Op. Dr. Oğuz Uğur

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi sonrası Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlık eğitimini İstanbul Dr. Siyami Ersek Hastanesinde tamamlamıştır. Konya Eğitim Araştırma Hastanesinde ve sonrasında Aksaray Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi ünvanıyla görev almıştır. Şu anda Kadıköy'de hasta kabul etmektedir.