Anasayfa / Hastalıklar ve Tedavileri / Ameliyatla Tedavi Yöntemleri

Ameliyatla Tedavi Yöntemleri

Bizim uygulamasını uzun yıllar önce son verdiğimiz varis ameliyatı ile tedavi yöntemlerini bilmenizi isterim. Aşağıda en çok uygulanan 4 farklı varis ameliyatı türü anlatılmaktadır.

Varis Ameliyatı

Pake Eksizyonu
Varis ameliyatları arasında sanırım en masumları olup, diğerleri gibi insanı bin pişman eden yöntemlerin en hafifidir. Varisli damarları bağlantı noktalarından bağlama, ve aynı zamanda kesme gibi işlemlerle yapılan bu yöntem halen uygulanan yöntemler arasındadır. Ameliyat sonrası hasta bandaj yada varis çorabı kullanır.

Stripping Venoktomi
Bu yöntem ise çok farklı bir sistem geliştirmiş. Damar genişlemesinin başlıca noktası olan kasıklardan sokulan bir tel bacak kısmından çıkarılarak asılmaya başlanır. Bu şekilde varisli damar vücuttan ayrılır.

Hook Venektomi
Bir kanca geliştirilmiş ve o kancanın adı (Hook) nerdeyse ameliyatın ismi olmuş, küçük bir parça yardımı ile yapılan Hook Venektomi ameliyatı 0,5cm alanda yapılan kesikten varisli damar çıkarılır.

Kapakcık Onarımı
Bildiğiniz gibi varis hastalığı, diz ile bacaklar arasında olup, kirli kanı geri kaçırtmamakla vazifelendirilmiş olan kapakcıkların bozulması ile ortaya çıkar. Kapakcık onarımı ameliyatı ise o bozulan kapakcıkları onarmayı denemiş lakin başarılı olamamıştır. Çok fazla başarısız sonuç ve tekrarlama riski görülmüştür.

Hakkında Op. Dr. Oğuz Uğur

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi sonrası Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlık eğitimini İstanbul Dr. Siyami Ersek Hastanesinde tamamlamıştır. Konya Eğitim Araştırma Hastanesinde ve sonrasında Aksaray Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi ünvanıyla görev almıştır. Şu anda Kadıköy'de hasta kabul etmektedir.