Varis Resimleri

Sizlere bir hastalığın aşamalarını ve tedavi olmadığınızda nasıl bir süreç ile karşılaşacağınızı göstermek istiyorum. Kılcal varis olarak ortaya çıkan venler ilk etapta belli, belirsiz bir görünümü vardır. Önlem alıp tedavi olmadığınızda orta ve kalın varis haline gelecektir. Bu aşamadada tedavi olmadığınızda ise bacaklarda iyileşmesi güç yaralara neden olmaktadır.

kilcal-varis orta-boy-varis kalin-varis varis-ulseri

Varis ülseri
Kalın venler haline gelmesi kişinin kolayca varis olduğunu anlaması için yeterlidir. Çünkü parmak büyüklüğüne ulaşan varisler hem görüntü hemde kişide oluşturduğu şikayetler (ağrı, şişlik ve kramp) ile kendini belli etmektedir. Tedavi edilmeyen varisler bir noktadan sonra kaşınmalarında etkisi ile kanamalar meydana gelir. Damar çatlaması sonucu bacaklarda varis yaraları oluşur. Varis ülseri dediğimiz bu durum kemiklere kadar ilerleyen yaralara neden olur. Tedavisi oldukça sıkıntılı ve 2 yıla kadar sürebilecek tam donanımlı bir sağlık merkezi gerektirmektedir.

Varis tedavi olun, sağlığınıza kavuşun
Özellikle yeni oluşum varisler sadece 10 dakikada çok ekonomik bir şekilde tedavi edilir. Tedavisi geciken varisler ise hem ekonomik, hemde tedavi seans yönünden artış sağlar. Mutlaka geç kalmamaya özen göstermelisiniz.

Hakkında Op. Dr. Oğuz Uğur

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimi sonrası Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlık eğitimini İstanbul Dr. Siyami Ersek Hastanesinde tamamlamıştır. Konya Eğitim Araştırma Hastanesinde ve sonrasında Aksaray Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi ünvanıyla görev almıştır. Şu anda Kadıköy'de hasta kabul etmektedir.